Eerste hulp bij schade verhalen op de tegenpartij!

SchadeSupport 26-10-2022

Het is niet altijd leuk of makkelijk om schade te verhalen op de tegenpartij. Maar het zou raar zijn als u de schade zou moeten betalen terwijl de tegenpartij de schuldige is! Wij van Schadesupport zijn er om u hierbij te helpen en vertellen u graag meer over het verhalen van schade bij de tegenpartij.

In 4 stappen uw schade verhalen op de tegenpartij!

1. Verzamelen bewijsmateriaal

U heeft schade opgelopen wat verhaalbaar is op een tegenpartij. Het is erg belangrijk dat direct nadat de schade aan uw auto is opgelopen, u begint met het verzamelen van bewijsmateriaal. Dit heeft u nodig om de autoschade te verhalen bij de tegenpartij. U kunt hierbij denken aan:

- Getuigenverklaringen noteren
- Foto’s maken van de aanrijding/autoschade
- Noteren gegevens tegenpartij
- Samen invullen van het schadeformulier
- Noteren gegevens van de verzekering van de tegenpartij

Het is erg belangrijk dat u het schadeformulier zo nauwkeurig en duidelijk mogelijk invult. Hierdoor kan de verzekeraar beter beoordelen wat er gebeurd is. Ook handig om te weten, gebaseerd op het schadeformulier kan worden bepaald wie de verantwoordelijke is en wat het schadebedrag zal worden.

2. Contact opnemen met de verzekeraar van de tegenpartij

Nadat u samen met de tegenpartij het schadeformulier ingevuld en ondertekend heeft, dient u contact op te nemen met de verzekeraar van de tegenpartij. U contacteert ze met de melding dat hun verzekerde schade heeft veroorzaakt aan uw auto. De verzekeraar zal vervolgens melden dat zij een officieel schaderapport of pro-forma-nota nodig hebben om de schade aan u uit te keren.

3. Schaderapport opvragen

De verzekeraar van de tegenpartij wilt dat u een schaderapport (pro-forma-nota) opstuurt. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geregeld hebben en dat is precies waar Schadesupport u bij kan helpen!! In onze online-applicatie upload u via onze website de foto’s die u tijdens Stap 1 gemaakt heeft als bewijsmateriaal. Vervolgens maken wij het schaderapport voor u in orde en krijgt u binnen 48 uur het officiële schaderapport toegestuurd via e-mail.

Omdat u bij ons de aanvraag voor het officiële schaderapport volledig online en binnen 5 minuten kan aanvragen, besparen wij u tijd en geld door garages en schadebedrijven over te slaan! Schadesupport maakt autoschade claims efficiënter en goedkoper zodat u nog sneller een schadevrije auto heeft!

4. Afhandeling schade

Nadat u het officiële schaderapport ontvangen heeft, kunt u deze per post of per e-mail onder vermelding van het schadenummer/behandelnummer naar de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij sturen. Als deze vervolgens goedkeuring heeft gegeven heeft over het schaderapport, zal de verzekeraar aan u uitkeren! Nu bent u vrij de auto te laten herstellen waar u wilt, zodat u snel weer in een schadevrije auto de weg op kan!

Heeft u een schaderapport nodig? Vraag deze hier makkelijk en snel aan via onze gratis schade app.

Extra tips voor het invullen van een auto schadeformulier!

  1. Het is erg belangrijk dat u altijd direct het schadeformulier invult bij een aanrijding.
  2. De achterzijde van het schadeformulier kan u eventueel thuis ook invullen, de voorkant is wel echt heel belangrijk om in te vullen.
  3. Geef vooral niet uw ingevulde versie mee aan de tegenpartij wanneer deze nog niet is ondertekend door hen.
  4. Andersom tekent u ook alleen wanneer u het eens bent met wat er is ingevuld op het schadeformulier.
  5. Teken de situatie van de aanrijding uit op het schadeformulier en teken pijlen om aan te geven in welke richting de auto’s reden. Zorg dat uw tekening duidelijk en goed overzichtelijk is.
  6. Het schadeformulier is ongeldig wanneer u na ondertekenen opnieuw aanpassingen maakt.
  7. Zorg dat u alle vragen invult op het schadeformulier. Bepaalde vragen heeft u al ingevuld op de voorkant, voor de bewijsvoering is het belangrijk dat u deze alsnog beantwoord.
  8. Wanneer het schadeformulier volledig ingevuld en ondertekend is door beide partijen, maak dan een foto van beide kanten van het schadeformulier. Zo heeft u hier een extra bewijs van mocht het schadeformulier ineens kwijt zijn bij uw verzekeraar.
  9. Verzamel en noteer de namen en adressen van eventuele getuigen. Zij kunnen u helpen de tegenpartij aansprakelijk te stellen zodat u de schade bij hen kan verhalen.
  10. De meest belangrijke tip! Zorg dat u het schadeformulier zo snel mogelijk naar de verzekeraar opstuurt zodat uw claim snel behandeld kan worden. Hierdoor kunt uw auto sneller gerepareerd worden en krijgt u de schade sneller vergoed.

Heeft u een schaderapport nodig?

Naar Schade App >

Gerelateerde blogberichten