Blog

Taxatie van uw auto bij schade, Schadesupport helpt!

SchadeSupport 04-01-2023

Na een aanrijding wordt de schade aan uw auto begroot. Bij het taxeren van de schade kijkt een schade expert vooral naar de grootte van de schade en de kosten die bij de reparatie komen kijken. Vaak zal de schade expert in samenwerking met de schadehersteller of Schadesupport op de uiteindelijke taxatie uitkomen. Taxatiekosten worden vaak vergoed. Het omvat niet alleen de kosten van de deskundige zelf, maar ook de redelijke kosten die de werkplaats moet dragen om met de deskundige mee te werken. 

Lees verder

Stormschade aan uw auto, wat nu?

SchadeSupport 28-12-2022

In Nederland hebben we regelmatig last van stormen die auto´s beschadigen. Een boomtak knapt bijvoorbeeld en valt op uw auto. Helaas wordt stormschade niet altijd gedekt door uw autoverzekering. 

Lees verder

Contra-expertise voor uw auto

SchadeSupport 21-12-2022

Als een persoon autoschade heeft, bepaalt de schade-expert het exacte bedrag van de schade. Wanneer u het niet eens bent met de schadebedrag, kunt u een contra-expert inschakelen voor een second opinion. Dit geeft de partij die de schade geleden heeft het vertrouwen dat door het inschakelen van een eigen tweede expert, de vastgestelde schade niet in hun nadeel is beoordeeld. U kunt dit doen ongeacht of uw verzekeraar zelf een expert heeft ingeschakeld of niet. De contra-expert begint aan hun eigen onderzoek naar de schade aan uw auto. Wanneer beide experts het niet eens kunnen worden, dan kan er eventueel een derde expert ingeschakeld worden. De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken de kosten van deze derde partij ook. Maar wie vergoedt de kosten van de contra-expert? 

Lees verder

Wat te doen bij brandschade aan uw auto?

SchadeSupport 14-12-2022

Heeft u brandschade aan uw auto? Dit is natuurlijk heel erg vervelend, vooral als er iemand gewond is geraakt. Brand kan enorme schade aanbrengen en ook erg gevaarlijk zijn! Bent u ter plekke aanwezig wanneer er brand ontstaat? Blijf kalm als u rook of vlammen uit uw auto ziet komen. Maar probeer snel te handelen. Het kan ernstige verwondingen voorkomen en zelfs levens redden! 
 

Lees verder

Blikschade aan uw auto, wat te doen?

SchadeSupport 07-12-2022

Blikschade aan uw auto, ook wel materiële schade genoemd, is natuurlijk hartstikke vervelend! Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Blikschade aan uw auto kan ontstaan door een éénzijdig of tweezijdig ongeluk, een storm of hagel bui. De meest voorkomende blikschade is vaak een deuk in de auto. Wat kunt u doen als uw auto beschadigd is? 

Heeft u schade opgelopen aan uw auto door toedoen van iemand anders?

Lees verder
Schaderapport

Wanneer is het verstandig aangifte te doen van schade aan uw auto?

SchadeSupport 30-11-2022

Er zijn verschillende situaties waarin uw auto schade kan oplopen door toedoen van een andere partij. Het is al helemaal vervelend wanneer u terugkomt bij uw geparkeerde auto en deze beschadigd aantreft. Op dit moment hoopt u dat de dader een briefje heeft achtergelaten of dat er anderen zijn die het incident hebben zien gebeuren. Helaas is dit niet altijd het geval wanneer uw auto de schade heeft opgelopen zonder dat u daarbij aanwezig was. 

Lees verder
Verzekeringen

Autoverzekeringen in Nederland

SchadeSupport 23-11-2022

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten bij de aanschaf van een auto of bij het kopen van een autolening. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering) is de minimale vereiste verzekering. Als aanvulling hierop kunt u bij uw verzekeraar kiezen uit een uitgebreide verzekering. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) controleert of elke auto verzekerd is. U kunt een boete krijgen als u geen autoverzekering heeft afgesloten. Naast de RDW kan de politie chauffeurs ook beboeten als ze hun groene verzekeringspas niet laten zien.

Lees verder

Help! Ik heb waterschade aan mijn auto!

SchadeSupport 26-10-2022

Het gebeurd tegenwoordig steeds vaker dat we in Nederland last hebben van zware regenval. Deze zware neerslag kan lekkages of overstromingen veroorzaken. De waterschade die hiermee wordt veroorzaakt heeft vaak een hoog schadebedrag, en is voor veel auto- en huiseigenaren een nachtmerrie.

Lees verder

Schade aan je auto: kosten wel of niet claimen?

SchadeSupport 26-10-2022

Gelukkig gebeuren er in Nederland relatief weinig verkeersongevallen vergeleken met andere landen. Elk jaar raken er toch best veel auto’s beschadigd in het verkeer. Dit komt zeker niet alleen door ongelukken in het verkeer, maar ook bijvoorbeeld bij het oprijden van een inrit of het inparkeren. Maar heeft autoschade dan ook gevolgen voor uw verzekering? Jazeker! Denk daarom altijd na over de vraag: is het verstandig om de reparatiekosten te claimen of niet?

Lees verder
Verzekeringen Schaderapport

Eerste hulp bij schade verhalen op de tegenpartij!

SchadeSupport 26-10-2022

Het is niet altijd leuk of makkelijk om schade te verhalen op de tegenpartij. Maar het zou raar zijn als u de schade zou moeten betalen terwijl de tegenpartij de schuldige is! Wij van Schadesupport zijn er om u hierbij te helpen en vertellen u graag meer over het verhalen van schade bij de tegenpartij.

Lees verder