Blog

Schaderapport

Wanneer is het verstandig aangifte te doen van schade aan uw auto?

SchadeSupport 30-11-2022

Er zijn verschillende situaties waarin uw auto schade kan oplopen door toedoen van een andere partij. Het is al helemaal vervelend wanneer u terugkomt bij uw geparkeerde auto en deze beschadigd aantreft. Op dit moment hoopt u dat de dader een briefje heeft achtergelaten of dat er anderen zijn die het incident hebben zien gebeuren. Helaas is dit niet altijd het geval wanneer uw auto de schade heeft opgelopen zonder dat u daarbij aanwezig was. 

Lees verder
Verzekeringen

Autoverzekeringen in Nederland

SchadeSupport 23-11-2022

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten bij de aanschaf van een auto of bij het kopen van een autolening. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering) is de minimale vereiste verzekering. Als aanvulling hierop kunt u bij uw verzekeraar kiezen uit een uitgebreide verzekering. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) controleert of elke auto verzekerd is. U kunt een boete krijgen als u geen autoverzekering heeft afgesloten. Naast de RDW kan de politie chauffeurs ook beboeten als ze hun groene verzekeringspas niet laten zien.

Lees verder

Help! Ik heb waterschade aan mijn auto!

SchadeSupport 26-10-2022

Het gebeurd tegenwoordig steeds vaker dat we in Nederland last hebben van zware regenval. Deze zware neerslag kan lekkages of overstromingen veroorzaken. De waterschade die hiermee wordt veroorzaakt heeft vaak een hoog schadebedrag, en is voor veel auto- en huiseigenaren een nachtmerrie.

Lees verder

Schade aan je auto: kosten wel of niet claimen?

SchadeSupport 26-10-2022

Gelukkig gebeuren er in Nederland relatief weinig verkeersongevallen vergeleken met andere landen. Elk jaar raken er toch best veel auto’s beschadigd in het verkeer. Dit komt zeker niet alleen door ongelukken in het verkeer, maar ook bijvoorbeeld bij het oprijden van een inrit of het inparkeren. Maar heeft autoschade dan ook gevolgen voor uw verzekering? Jazeker! Denk daarom altijd na over de vraag: is het verstandig om de reparatiekosten te claimen of niet?

Lees verder
Verzekeringen Schaderapport

Eerste hulp bij schade verhalen op de tegenpartij!

SchadeSupport 26-10-2022

Het is niet altijd leuk of makkelijk om schade te verhalen op de tegenpartij. Maar het zou raar zijn als u de schade zou moeten betalen terwijl de tegenpartij de schuldige is! Wij van Schadesupport zijn er om u hierbij te helpen en vertellen u graag meer over het verhalen van schade bij de tegenpartij.

Lees verder